Pagini: [1]   In jos
  Imprimă  
Autor Subiect: Cum va fi?  (Citit de 1298 ori)
0 Utilizatori şi 1 Vizitator pe acest subiect.
vlad
Administrator
Hero Member

Popularitate 68
Deconectat Deconectat

Gen: Bărbat
Vârsta: 22
Locaţia: Timişoara

discut cu pasiune

Vezi Profilul WWW
« : 12 Mar 08, 20:55 »

Cum va fi înainte ca El să vină?

Trăim vremea aceea? Ce părere ai despre persecuție?
Aplicații ale libertății de exprimare pe care o ai azi, dar care ți se va lua mâine. Cum îți imaginezi, ce o să faci, ce spune Biblia, toate aici, împreună cu tine.

Stăteam azi si ma gandeam cat de usor se vor incheia toate.
Îți poți imagina că ți se va lua dreptul de a folosi unele dintre obiectele lumii cu care te-ai obisnuit asa tare?
Ce vom face atunci?

Memorat
enrique_er
Global Moderator
Hero Member

Popularitate 77
Deconectat Deconectat

Vârsta: 21

Intotdeauna sa fim ca niste copii!

Vezi Profilul
« Răspunde #1 : 12 Mar 08, 23:42 »

Eu stau si pe zi ce trece imi dau seama ca sansele ca eu sa NU particip la venirea Lui sunt din ce in ce mai mari!  :-\ Incet incet incep sa constientizez si sa ma consolez cu ideea ca nici generatia mea (18-22 ani) nu este ultima generatie si ca sunt sanse ca pana la venirea Lui sa mai treaca mult si bine alti zeci de ani!

Chiar mai putem sta pe pamantul asta? Chiar mai suportam noi toate astea? Chiar nu vrem ceva mai bun?

Cum va fi inainte ca El sa vina? Va fi cel mai groaznic! Nimeni nu va mai crede ca El mai exista, ca El mai vine pe nori si ca El va incheia odata istoria acestui pamant!   
Memorat

Daca ti se intampla ceva rau, gandeste-te la tot ce nu ti s-a intamplat, putea fi si mai rau!
Andrey
Learn from yesterday, life for today, hope for tomorrow.
Rugăciune
Hero Member
*

Popularitate 29
Deconectat Deconectat

Traieste...si bucura-te de viata!

Vezi Profilul
« Răspunde #2 : 15 Mar 08, 18:47 »

Stiti, cand va veni El cei mai multi vor zice ca e prea curand… El nu a intarziat..Cand Dumnezeu l-a chemat pe Avraam si i-a zis: "Din urmasii tai va iesi Mesia, prima data, ca jertfa…" au trecut 2000 de ani pana sa vina, de la nasterea lui Avraam pana la nasterea lui Isus..Hristos a spus ca va veni din nou(chiar acum au trecut 2000 de ani). Deci cred ca totul decurge conform programului. Biblia spune: "O zi pentru Domnul e ca o mie de ani". Istoria planului de Mantuire-presupunem ca au trecut deja 6000 ani, o mie de ani vom trai si imparati cu Hristos in timpul mileniului-in total 7000 de ani. De fapt ce inseamna 7000 de ani pe langa vesnicie? Nici o farama dintr-o farama...Isus nu a intarziat. Pentru noi, pentru vietile noastre limitate pare un timp indelungat...De-asta zice Biblia: "Aici e rabdarea sfintilor..."

Personal nu cred ca vor mai trece 10 ani din istoria planetei Earth...Deja societatea in care traim a depasit de mult limitele indurarii si milei lui Dumnezeu. Aceasta omenire e coapta pentru distrugere. Oriunde ma uit toate lucrurile imi demostreaza ca nu mai e mult. Si daca ar mai fi ingaduita planetei inca o viata de om(70-80 de ani) cred ca oricum ne-am autodistruge singuri.
Memorat

If you judge people, you have no time to love them.

The positive thinker sees the invisible, feel the intangible, and acieves the imposible.
enrique_er
Global Moderator
Hero Member

Popularitate 77
Deconectat Deconectat

Vezi Profilul
« Răspunde #3 : 15 Mar 08, 23:31 »

Biblia spune: "O zi pentru Domnul e ca o mie de ani". Istoria planului de Mantuire-presupunem ca au trecut deja 6000 ani, o mie de ani vom trai si imparati cu Hristos in timpul mileniului-in total 7000 de ani. Isus nu a intarziat.

Personal nu cred ca vor mai trece 10 ani din istoria planetei Earth...Deja societatea in care traim a depasit de mult limitele indurarii si milei lui Dumnezeu. Aceasta omenire e coapta pentru distrugere. Oriunde ma uit toate lucrurile imi demostreaza ca nu mai e mult. Si daca ar mai fi ingaduita planetei inca o viata de om(70-80 de ani) cred ca oricum ne-am autodistruge singuri.

In legatura cu cati ani au trecut, sau in ce an suntem, ai putea sa citesti si in topicul: "in ce an suntem?"  ( http://www.adventisttm.org/discuta/index.php/topic,164.25.html ), si as vrea sa afirm inca o data, ca au trecut deja mai bine de 6000 de ani, si dupa cate cred, ne-am afla deja in 6164 insa nu despre asta vreau sa vb acum, ci despre faptul ca ar mai putea trece mult si bine alti 150 de ani pana la venirea Lui! si cred ca o ideea despre cum va fi si cand va veni El este bine infatisata in Biblie in una din pildele Lui Isus, si anume cea din Matei 25:1-13 (Pilda celor zece fecioare). Si din aceasta pilda as vrea sa extrag cateva elemente esentiale: "mirele zabovea" si "la miezul noptii"! Zaboviti asupra acestor idei si ganditi-va asupra lor, vedeti ce vor sa va zica?

Memorat

Daca ti se intampla ceva rau, gandeste-te la tot ce nu ti s-a intamplat, putea fi si mai rau!
Andrey
Rugăciune
Hero Member
*

Popularitate 29
Deconectat Deconectat

Vezi Profilul
« Răspunde #4 : 16 Mar 08, 20:03 »

Nu-mi pierd timpul inutil incercand sa aflu cati ani au trecut de la Creatiune, s.m.a.d. Daca era vreun subiect care tinea de mantuire poate ma interesa, dar asa... Putem foarte bine sa ne aflam in 6164 sau 6163 sau 5890...Nu ma intereseaza. Numai Dumnezeu stie exact cati ani au trecut de la intemeierea lumii..noi nu ne dam cu decat cu parerea si de cele mai multe ori ne dam prost.

ci despre faptul ca ar mai putea trece mult si bine alti 150 de ani pana la venirea Lui!   
Probabil esti orb sau traiesti in vreun univers paralel, nush, daca poti sa afirmi ca ar mai putea trece 150 de ani pana la revenirea Lui.. Trezeste-te si deshide bine ochii si vezi si tu care e lumea in care traiesti, si ce oameni conduc politica internationala, sau cum sau regizat atacurile de la 11 septembrie pentru a putea justifica cele doua razboie pe care S.U.A. le-a purtat in ultimii ani,si multe altele... Stiu ca atunci cand esti indragostit pare totul roz, dar...nu chiar asa.

Urmaream un documentar recent la discovery channel in care se spunea ca daca continuam nivelul actual de poluare al planetei in 2050 nu ne va mai interesa sa facem bani,sa vem casa,masina, sa avem o cariera,etc. ci doar sa supravietuim si sa nu murim de foame sau sete..iar dezastrele vor fi ceva la ordinea zilei. Chiar nu-mi dau seama ce ar mai putea gasi pe Terra peste 150 de ani..poate doar niste roboti avand creierul nostru nush.

si cred ca o ideea despre cum va fi si cand va veni El este bine infatisata in Biblie in una din pildele Lui Isus, si anume cea din Matei 25:1-13 (Pilda celor zece fecioare). Si din aceasta pilda as vrea sa extrag cateva elemente esentiale: "mirele zabovea" si "la miezul noptii"! Zaboviti asupra acestor idei si ganditi-va asupra lor, vedeti ce vor sa va zica?   
Iti zic imediat ce vor sa zica..REPET: El nu a intarziat. noi suntem problema si cauza pentru care el nu vine. nu El. Ellen White scrie ca Hristos putea sa revina inca din secolul XIX sau si in secolul XX, daca conducatorii bisericii AZS ar fi acceptat solia neprihanirii prin credinta si nu ar fi respins-o pe Ellen White(1888).

"Sesiunea Conferintei Generale din 1893 a marcat sfârsitul epocii 1888. Domnul a retras revãrsarea ploii târzii ca si marea strigare. Fratii din acel timp au recunoscut aceasta si istoria a confirmat acest adevãr. "

"Dacã este adevãrat, urmeazã, logic cã soliile din 1952 au fost o manifestare “cu mult mai mare” a ploii târzii si marii strigãri din Apocalips 18 decât a fost solia din 1888. Mai mult, soliile din 1952 au fost deplin acceptate, fãrã opozitie, fie oficial, la Conferinta Generalã, fie în câmpul mondial.
Dacã ceea ce lipsea, în mod tragic, în 1888, a fost asa de abundent suplinit în 1952, n-ar fi trebuit ca pãmântul sã fi fost luminat în acea generatie de slava soliei marii strigãri? O acceptare similarã a soliei 1888, cu saizeci de ani mai devreme, ar fi pregãtit un popor în acea generatie care sã termine propovãduirea evangheliei."

"Acum, în sfârsit, a saptea bisericã este pe scenã si suntem cu sigurantã în ultimele momente care i s-au acordat. Nu existã a opta bisericã.

Când poporul Sãu va accepta cu bucurie tot adevãrul pe care El îl are pentru ei, el va îndeplini acelasi rol pe care l-a avut Hristos când a fost pe pãmânt. Lumea nu a putut sã suporte prezenta Mântuitorului decât o perioadã scurtã de trei ani (DA 541).

Când puterea lui Satana va fi sfãrâmatã în poporul lui Dumnezeu, lumea necredincioasã nu va mai putea suporta prezenta acestui popor. Ei vor fi demonstrat adevãrata neprihãnire prin credintã, acea legãturã intimã cu Mântuitorul lumii pe care El încã o oferã în timp ce continuã sã batã la usã.

Cât timp va mai bate Domnul la usã?"

-extrase din 1888 Reexaminat- Robert J. Wieland - Donald K. Short
Memorat

The positive thinker sees the invisible, feel the intangible, and acieves the imposible.
enrique_er
Global Moderator
Hero Member

Popularitate 77
Deconectat Deconectat

Vezi Profilul
« Răspunde #5 : 17 Mar 08, 00:54 »

Nu-mi pierd timpul inutil incercand sa aflu cati ani au trecut de la Creatiune, s.m.a.d. Daca era vreun subiect care tinea de mantuire poate ma interesa, dar asa... Putem foarte bine sa ne aflam in 6164 sau 6163 sau 5890...Nu ma intereseaza. Numai Dumnezeu stie exact cati ani au trecut de la intemeierea lumii..noi nu ne dam cu decat cu parerea si de cele mai multe ori ne dam prost.

Nu e o pierdere de vreme si nici nu trebuie sa-ti pierzi vremea cu asa ceva. Asa cum studiezi Biblia pentru a te mai lumina putin in legatura cu ceea ce trebuie sa faci sau cum trebuie sa faci, asa ai putea in paralel sa mai studiezi si alte lucruri. Nu-ti fa griji, nu-mi pierd zile si nopti cautand un raspuns. Acesta va veni de la sine, si cu timpul! Iar in ceea ce priveste calculele facute, numai interpretari gresite ar putea da peste cap calculele, altceva, nu! Si daca vrei sa crezi sau nu, sa stii in ce an esti, poate insemna multe lucruri! Printre ele chiar si "amanarea" de care avem parte si zabovirea de care Dumnezeu se foloseste!
Memorat

enrique_er
Global Moderator
Hero Member

Popularitate 77
Deconectat Deconectat

Vezi Profilul
« Răspunde #6 : 17 Mar 08, 00:58 »

Probabil esti orb sau traiesti in vreun univers paralel, nush, daca poti sa afirmi ca ar mai putea trece 150 de ani pana la revenirea Lui.. Trezeste-te si deshide bine ochii si vezi si tu care e lumea in care traiesti, si ce oameni conduc politica internationala, sau cum sau regizat atacurile de la 11 septembrie pentru a putea justifica cele doua razboie pe care S.U.A. le-a purtat in ultimii ani,si multe altele... Stiu ca atunci cand esti indragostit pare totul roz, dar...nu chiar asa.

Imi pare rau ca ai ceva cu mine sau cu multi altii! Vad ca nu stii sa mentii o discutie fara sa critici, sa ataci si sa jicnesti in fata! Nu trebuie sa fii teaz ca sa vezi in ce lume traiesti! Trebuie sa fi intelept si sa intelegi ceea ce Dumnezeu iti spune prin Biblie! Evenimente ca cele pomenite de tine mai sus, au fost si vor fi incontinuare! Nu te lega de ele, nu te ajuta cu nimic! Citeste Biblia si vei vedea de ce lucruri trebuie sa te legi!  Winking Domnul cu tine!
Memorat

Andrey
Rugăciune
Hero Member
*

Popularitate 29
Deconectat Deconectat

Vezi Profilul
« Răspunde #7 : 17 Mar 08, 01:30 »

OFFTOPIC(scuze celorlati pentru asta): enrique chiar ma faci sa rad..cu lacrimi...mai exagereaza omu..dar ca ca tine...mai rare cazurile:))) Cred ca ar trebui sa incetezi sa te comporti ca un copil care i sa luat jucaria...(poate ai luat prea in serios citatul "Intotdeauna sa fim ca niste copii!").  Zici ca critic si bine zici..Conform DEX:"Critica:A dezvălui lipsurile, greşelile, defectele unor persoane, ale unei opere, ale unor stări de lucruri (arătând cauzele şi indicând mijloacele de îndreptare)." Urmatoarele doua nu sunt de acord si iar bati campii..Nu cred ca te-am atacat(ai ramas cu vreun ochi vanat sau ceva semne de violenta?) si nu te-am facut prost, idiot, tampit,etc. ca sa te jicnesc in fata precum te plangi acum... Eu ceea ce gandesc spun si asta e stilul meu iar daca nu iti plage nu mai citi si gata.. Daca probabil crezi ca o sa vorbesc cu tine numai cu domnule si "Sa traiti! am inteles"..te cam inseli prietene..Crede-ma ca nu esti si nu vei fi in posesia adevarului absolut iar daca uneori scoti niste perle frumoase din gura ai vrea sa ti le aprob si sa fiu de acord cu tine..no way... Cred ca am si eu puterea de a judeca fara sa am nevoie de supervizor, oki? data viitoare treci peste posturile mele...asta ca nu cumva sa te simti lezat..poate cine stie..ma trezesc ca ma dai in judecata pentru daune morale. Who's know? nu ma mai mira nimic in sec XXI. bye-bye.

Daca nu-ti place predica esti liber sa nu mai citesti!  Winking
Memorat

enrique_er
Global Moderator
Hero Member

Popularitate 77
Deconectat Deconectat

Vezi Profilul
« Răspunde #8 : 17 Mar 08, 10:29 »

Bine Andrey, fie cum spui tu! Am sa incerc sa ma mai abtin de la comentarii exagerate. Iar in cazul expresiei: "Intotdeauna sa fim ca niste copii!", nu am sa incetez sa ma comport prea exagerat, dimpotriva, o voi aplica chiar si acum, trecand peste, uitand si incercand sa nu bag de seama acuzelor tale! Am gresit, imi cer scuze si o luam de la capt! Domnul cu noi! Smile
Memorat

enrique_er
Global Moderator
Hero Member

Popularitate 77
Deconectat Deconectat

Vezi Profilul
« Răspunde #9 : 25 Iun 08, 14:18 »

Cum va fi?

Stau si ma gandesc des la acest lucru.
Sa sti ca zilnic simteai nevoia sa butonezi, sa intri pe internet, sa citesti mesaje sau sa vb pe mess si nu vei mai putea face nimic din aceste lucruri.
Sa stii ca iti placea sa mergi la filme, la cinema, in parcuri cu prietenii si nu vei mai putea.
Sa stii ca nu vei mai putea avea poate pe numeni langa tine.
Daca va fi cazul sa fugim in munti, sa stii ca vei sta zi si noapte in paduri, pe varf de munte, la frig, fara haine, fara pizza, hamburger, fara coca cola, fara paine, fara cort. Sa stii ca in fiecare clipa, noaptea, in timp ce stai sub cerul liber sa te trezesti ca vin la tine ursi, vulpi, serpi sau alte animale, si tu pe langa ca nu te poti apara, nici nu le vezi!  :o
 Sa trebuiasca sa manci iarba, frunze, sau coaja de copac. Sa simti nevoie sa spui cuiva ceea ce simti, sa te descarci, si sa nu ai cui! Sa treaca cu zilele in care nu ai mancat mancare proaspata, gatita!

Nush cine va fi in stare sa indure toate aceste lucruri! Nush cine va fi in stare sa-si lase casa, masa, patul pentru astfel de experiente! Si pentru ce? Poate ca acele momente ii vor face pe munlti sa pice in extrema "dar de ce sa fac toate astea, poate ca Dumnezeu nici nu exista, la ce folos, doar sa ma chinui ca un animal??"

Vor fi zile grele, foarte grele. Nici nu ne imaginam. Caldura de azi, o nimica toata! Frigul de iarna, sa-l petreci pe varful muntilor cu doar un rand de haine, fara sa ai pe cineva langa tine care sa te incalzeasca!

Daca azi nu suntemin stare sa facem ceva pentru El, maine nici atat. Iar atunci, in necaz, deloc!
Memorat

enrique_er
Global Moderator
Hero Member

Popularitate 77
Deconectat Deconectat

Vezi Profilul
« Răspunde #10 : 25 Iun 08, 14:27 »

Si acum am observat, in postarea de sus am vorbit doar despre experiente fizice. Dar v-ati gandit daca ati putea trece psihic peste anumite probleme. Sentimental.

Sa ai pe cineva drag, care sa nu accepte astfel de situatii, si sa doreasca sa ramana in lume. Ce vei alege, stiind ca tii atat la ea/el, sa stai cu el/ea, stiind ca vei pierde mantuirea, sau sa pleci, stiind ca nu o vei vedea in cer!?
Sa ai certuri in familie, familia sa nu te lase cu nici un chip sa pleci, ci numai prin dezbinare, si batjocura poti pleca. Sa stii ca ceea ce vei face, plecand hai-hui prin munti, vei pierde tot ceea ce ai strans pana atunci, ba mai mult, sa-i pierzi chiar si pe toti cei dragi, poate neveste, soti, chiar copii!

Voi va puteti imagina ce va fi atunci?? Sa trebuiasca sa alegi intre ceva vizibil, care ti-a fost alaturi tot timpul, care te-a bucurat, te-a ajutat, si anume familie, prieteni, sotie, sot, copii, masina, bani si altele, pentru ceva care nici macar nu stii daca exista, pentru ceva ce tu nu ai vazut niciodata, sau chiar pentru cineva cu care nu ai avut experienta! (pana atunci).

Va fi cineva in stare sa indure toate aceste lucruri, pentru un asa zis Dumnezeu? Azi nu suntem in stare sa ne lasam de scoala, de munca, de bani, de casa, si sa fim in stare sa lasam atunci TOTUL in doar cateva minute??

Mi-e greu sa cred asa ceva, cu toate ca sper sa cred ca vor fi totusi cativa! Si ca sa fac aluzie la cei 144.000, mi se par multi care sa mearga pe urmele Domnului in astfel de situatii! Cam multi! Si totusi Biblia spune ca vor fi!

Voi fi eu printre ei? Sau nu? Sunt eu in stare sa fac totul pentru El? Sau nu?
Memorat

enrique_er
Global Moderator
Hero Member

Popularitate 77
Deconectat Deconectat

Vezi Profilul
« Răspunde #11 : 04 Iul 08, 16:27 »

Cum va fi înainte ca El să vină?

Trăim vremea aceea? Ce părere ai despre persecuție?
Aplicații ale libertății de exprimare pe care o ai azi, dar care ți se va lua mâine. Cum îți imaginezi, ce o să faci, ce spune Biblia, toate aici, împreună cu tine.

Stăteam azi si ma gandeam cat de usor se vor incheia toate.
Îți poți imagina că ți se va lua dreptul de a folosi unele dintre obiectele lumii cu care te-ai obisnuit asa tare?
Ce vom face atunci?

Stateam din nou si ma gandeam la intrebarea aceasta, privind cu ochii spre lume si neintelegand de ce atata rautate si lipsa de Dumnezeu.
De fapt, asa mi-am dat seama cum va fi de fapt inainte de a veni El..., va fi o perioada groaznica, o perioada in care Dumnezeu se va retrage de pe pamant.

Cum a fost cand Isus a venit pe pamant? Cati ani sunt numiti ca si ani "ai tacerii" in Biblie? De ce Dumnezeu s-a retras anunci din mijlocul poporului Sau? De ce nu au mai existat proroci sau prorocii cu privire la venirea Lui?

Exact acelasi lucru se va intampla si la venirea a doua! Dumnezeu se va retrage, lucru pe care l-a facut deja de multi ani, si lucrarea celui rau va lua amploare stiind ca are putine zile!

Care este scopul acestei liniste Divine? Scopul este ca, acum l-a sfarsit, macar acum, pentru ultima data, NOI sa fim aceia care sa ne trezim, care sa ne deschidem ochii si sa ne dam seama de starea in care ne aflam, si noi sa fim aceia care sa strigam la Dumnezeu pentru ajutor si pentru a sfarsi pentru totdeauna cu pacatul!

Cand va veni sfarsitul? Atunci cand vom dori lucru acesta! Atunci cand noi ne vom trezi, ne vom da seama in ce "mlastina" ne balacim si in ce mizerie suntem si atunci cand NOI vom striga la Dumnezeu: "Vino Doamne Isuse!" Amin!
Memorat

Pagini: [1]   In sus
  Imprimă  

Schimbă forumul: