rimmelle
Global Moderator
Hero Member

Popularitate 30
Deconectat
Gen: 
Vârsta: 20
Locaţia: Arad
Cel care zambeste in loc sa urle este mai puternic
|
 |
« Răspunde #40 : 20 Iun 08, 13:35 » |
|
Iinitial cand era vb de casatorie, eu vedeam deja un copil, insa....acum mi-am mai schimbat punctul de vedere, vreau sa am un timp doar cu sotul meu , timp in care sa se intareasca si mai bine relatia dintre noi, si abea apoi sa vina un copil. Acum mi-am dat seama cate implica un copil, si e o foarte mare responsabilitate, pe care pot/putem sa ne-o asumam doar daca avem o relatie bine sudata....
|
|
|
|
|
Memorat
|
Pot totul prin Hristos care ma intareste!
|
|
|
anamaria
Global Moderator
Hero Member

Popularitate 48
Deconectat
Gen: 
Vârsta: 21
Locaţia: Timisoara
|
 |
« Răspunde #41 : 20 Iun 08, 18:37 » |
|
protectie=anticonceptionale (care, in cazul meu , slabe sanse sa fie pastile)
|
|
|
|
|
Memorat
|
|
|
|
beth
Sr. Member

Popularitate 9
Deconectat
Gen: 
Vârsta: 22
|
 |
« Răspunde #42 : 20 Iun 08, 18:53 » |
|
nu doar anticonceptionalele ofera protectie!! ..nici eu nu vreau sa recurg la anticonceptionale...dar sunt si alte metode..nu??
|
|
|
|
|
Memorat
|
|
|
|
anamaria
Global Moderator
Hero Member

Popularitate 48
Deconectat
Gen: 
|
 |
« Răspunde #43 : 20 Iun 08, 19:10 » |
|
Din cate stiu eu, termenul de anticonceptionale cuprinde toate mijloacele de impiedicare a conceptiei. Cand me refer la anticonceptionale, ma refer si la prezervativ sau chiar la metoda naturala a calendarului sau....mai rar... a abstinentei 
|
|
|
|
|
Memorat
|
|
|
|
beth
Sr. Member

Popularitate 9
Deconectat
Gen: 
|
 |
« Răspunde #44 : 20 Iun 08, 22:04 » |
|
na..eu folosesc termenul doar pentru pastile..
|
|
|
|
|
Memorat
|
|
|
|
rimmelle
Global Moderator
Hero Member

Popularitate 30
Deconectat
Gen: 
|
 |
« Răspunde #45 : 20 Iun 08, 22:15 » |
|
Cand vorbesc de anticonceptionale, ma gandesc la medicamente, iar cand e vorba de metode contraceptive, includ si celelalte moduri in care se poate evita o sarcina
|
|
|
|
|
Memorat
|
|
|
|
beth
Sr. Member

Popularitate 9
Deconectat
Gen: 
|
 |
« Răspunde #46 : 20 Iun 08, 23:32 » |
|
exact rimmelle...idem
|
|
|
|
|
Memorat
|
|
|
|
rimmelle
Global Moderator
Hero Member

Popularitate 30
Deconectat
Gen: 
|
 |
« Răspunde #47 : 22 Iun 08, 00:09 » |
|
|
|
|
|
|
Memorat
|
|
|
|
anamaria
Global Moderator
Hero Member

Popularitate 48
Deconectat
Gen: 
|
 |
« Răspunde #48 : 27 Iun 08, 11:10 » |
|
Invatam saptamana asta la un examen -semiologie medicala - si...am cam ramas  La majoritatea bolilor despre care am invatat, printre cauze se numara si folosirea de medicamente anticonceptionale
|
|
|
|
|
Memorat
|
|
|
|
rilo
Kight Rilo
Jr. Member

Popularitate 5
Conectat
Gen: 
Vârsta: 26
Locaţia: Comanesti
helping you!
|
 |
« Răspunde #49 : 23 Iul 08, 11:41 » |
|
as fi curios ce ar zice un copil despre anticonceptionale...intrebati vreo doi binenteles explicandu-le in prealabil cam ce fac ele...asa pe intelesul lor...
|
|
|
|
|
Memorat
|
Intelegi ce citesti?
|
|
|
beth
Sr. Member

Popularitate 9
Deconectat
Gen: 
|
 |
« Răspunde #50 : 29 Iul 08, 16:36 » |
|
probabil ca deja intuim raspunsul lor nu???
|
|
|
|
|
Memorat
|
|
|
|
apolo_sun
Nou venit
Popularitate 0
Deconectat
|
 |
« Răspunde #51 : 04 Aug 08, 22:54 » |
|
Discutia e foarte binevenita si apreciez prezenta unor opinii avizate! Nu sunt contra metodelor contraceptive , insa am observat la majoritatea o atitudine de revolta la adresa numarului mai mare de copii. Multi credeti ca cei mai multii copii adandonati vin din familii cu multii copii, multii credeti ca unde sunt multii copii intr-o casa e haos , e lipsa de educatie, e saracie , e o viata nefericita. Majoritatea sunt ideii preconcepute si cei mai multii daca va ganditi serios , va e foarte greu sa gasiti exemple de familii cu multii copii despre care sa stiti ca au abandonat copii la nastere , sau nu au fost in stare sa creasca toti copiii sau sunt nefericiti. Nu sunt penticostal , dar am avut ocazia sa cunosct tinerii care vin din familii cu multi frati, si nu am intalnit pana acuma nici unul care sa spuna ca ar fi preferat sa se nasca intr-o familie singur la parinti sau cu un singur frate, insa ce am auzit de la majoritate e ca nimic nu se compara cu sentimentul pe care il produc acele mese impreuna cu toata familia. Cei mai multi dintre ei nu traiesc in lux, poate nici nu trebuie.... cele mai mari caractere nu se formeaza in lux , omul invatza adevaratele valori atunci cand viata nu i se ofera de-a gata. In schimb am vazut copii singuri la parinti care sunt egoisti, irascibili , plini de sine, am vazut frate si sora care nu se suporta unul pe altul , am auzit despre mame care avorteaza prima sarcina, sau abandoneaza copilul in spital, am auzit parinti care vor sa plece la mare singuri ca sa scape cateva zile de "ala micu", si astea nu sunt familii sarace , nu sunt familii fara educatie ,din contra. Ma sperie ideea de a face multi bani pentru a darui copilului tot ce isi doreste , ma sperie ideea de a-mi investi toate resursele in educarea unui singur copil , ma sperie ideea egocentica de a sta cativa anii doar cu sotia pentru a ne putea bucura unul de altul(de parca un copil ar insemna sfarsitul fericirii). Ma sperie cu atat mai mult cu cat vad lucrurile astea la mine si imi dau seama cat de mult avem infiltrat in noi acest zeitgeist materialist.
|
|
|
|
|
Memorat
|
|
|
|
beth
Sr. Member

Popularitate 9
Deconectat
Gen: 
|
 |
« Răspunde #52 : 05 Aug 08, 21:56 » |
|
multumim pentru perspectiva ta..  ..insa aici vorbim despre anticonceptionale si daca e bine sau nu sa le folosim...daca sunt sanatoase..daca sunt efecte secundare care dauneaza...
|
|
|
|
|
Memorat
|
|
|
|
rimmelle
Global Moderator
Hero Member

Popularitate 30
Deconectat
Gen: 
|
 |
« Răspunde #53 : 06 Aug 08, 21:50 » |
|
Cam sun deacord ca daca un copil e singur la parinti devine un egoist....si de toate...dar nici nu sun adepta unei case cu f multi copii...noi suntem 3 si ced ca e suficient.... Eu cred ca e nevoie o perioada de acomodare sot-sotie si pe urma sa apara un copil...e ilogic sa aduci pe lume un copil atata timp cat nu esti stapan pe tine....si pe ceea ce ai.....chiar dupa nunta e si asa destul de greu sa te acomodezi noii vieti... cu un copil ar fi mult mai greu...nu zic ca imposibil si in final am o intrebare: ce inseamna "zeitgeist"...inca nu am dat de acest cuvant.... 
|
|
|
|
|
Memorat
|
|
|
|
|
|
rilo
Kight Rilo
Jr. Member

Popularitate 5
Conectat
Gen: 
Vârsta: 26
Locaţia: Comanesti
helping you!
|
 |
« Răspunde #55 : 15 Aug 08, 12:16 » |
|
eu as merge pe alte metode numa anticonceptioanel nu...in primul rand este o pastila care nu se ia din nevoie, sau ncesitate ci se ia din interes...e ca si cum ai lua o aspirina asa ca ti se pare ca te doare capul. Medicamentele sunt periculoase si au efecte secundare. M-as simti groaznic sa stiu ca sotia/prietena mea ar avea ceva in urma consumarii acestor pastile.
OFFTOPIC si da!Aparitia copilului inseamna sfarsitul fericirii...nu mai poti face ce vrei...nu mai poti dormi cat vrei...nu mai poti vorbi ce vrei... el iti face programul!!! Dupa aceea fericirea se trasforma la un alt nivel... am mai auzit un cuplu care spuneau ca au decis sa aiba copilul acuma pentru ca el s-a simtit pregatit...sa fim seriosi...cand sotia /prietena e gravida deja esti tata? crezi ca nu esti pregatit?...nici o grija, te pregateste si te responsabilizeaza el de numa...
|
|
|
|
|
Memorat
|
Intelegi ce citesti?
|
|
|
vlad
Administrator
Hero Member

Popularitate 68
Deconectat
Gen: 
Locaţia: Timişoara
discut cu pasiune
|
 |
« Răspunde #56 : 17 Aug 08, 20:11 » |
|
OFFTOPIC si da!Aparitia copilului inseamna sfarsitul fericirii...nu mai poti face ce vrei...nu mai poti dormi cat vrei...nu mai poti vorbi ce vrei... el iti face programul!!! Dupa aceea fericirea se trasforma la un alt nivel... am mai auzit un cuplu care spuneau ca au decis sa aiba copilul acuma pentru ca el s-a simtit pregatit...sa fim seriosi...cand sotia /prietena e gravida deja esti tata? crezi ca nu esti pregatit?...nici o grija, te pregateste si te responsabilizeaza el de numa...
Îmi place ideea. Chestia cu fericirea a trecut la un alt nivel. Cred că lucrul acesta te face cu adevărat om. Şi cred că îţi schimbă sistemul tău de valori, te face mai ne-egoist într-un anumit sens.
|
|
|
|
|
Memorat
|
|
|
|
|