Pagini: 1 [2]   In jos
  Imprimă  
Autor Subiect: Zecimea...  (Citit de 1708 ori)
0 Utilizatori şi 1 Vizitator pe acest subiect.
andasky
Nou venit
*

Popularitate 1
Deconectat Deconectat

Vezi Profilul
« Răspunde #20 : 04 Iul 08, 14:28 »

spiritul profetic vorbeste si cea de-a doua zecime,poate unora li se pare exagerat..a doua zecime se refera la darurile noastre pe care le putem alege incotro sa se indrepte.Poate nu stiu bine,rog pe cei mai studiosi sa ma corecteze.
Memorat
din_galilea
Sr. Member

Popularitate -82
Deconectat Deconectat

Vezi Profilul
« Răspunde #21 : 26 Iul 08, 23:32 »

spiritul profetic vorbeste si cea de-a doua zecime,poate unora li se pare exagerat..a doua zecime se refera la darurile noastre pe care le putem alege incotro sa se indrepte.Poate nu stiu bine,rog pe cei mai studiosi sa ma corecteze.
Spiritul profetic nu este o a doua Biblie si nici completare la aceasta. Spiritul Profetic nu poate spune ceea ce nu spune Biblia si nici ceva ce contrazice Biblia. Spiritul Profetic conduce la Biblie. Asadar iata ce spune Biblia: Deuteronom 14: 22-29:
22. Să iei zeciuiala din tot ce-ţi va aduce sămînţa, din ce-ţi va aduce ogorul în fiecare an.

23. Şi să mănînci înaintea Domnului Dumnezeului tău, în locul pe care -l va alege ca să-Şi aşeze Numele acolo, zeciuiala din grîul tău, din mustul tău şi din untdelemnul tău, şi întîii născuţi din cireada şi turma ta, ca să te înveţi să te temi totdeauna de Domnul, Dumnezeul tău.

24. Poate cînd te va binecuvînta Domnul, Dumnezeul tău, drumul va fi prea lung ca să-ţi poţi duce zeciuiala acolo, din pricina depărtării tale de locul pe care -l va alege Domnul, Dumnezeul tău, ca să-Şi pună acolo Numele Lui.

25. Atunci, să-ţi prefaci zeciuala în argint, să strîngi argintul acela în mînă, şi să te duci la locul pe care -l va alege Domnul, Dumnezeul tău.

26. Acolo, să cumperi cu argintul acela tot ce vei dori: boi, oi, vin şi băuturi tari, tot ce-ţi va plăcea, să le mănînci înaintea Domnului, Dumnezeului tău, şi să te bucuri tu şi familia ta.

27. Să nu părăseşti pe Levitul care va fi în cetăţile tale, căci n'are nici parte de moşie, nici moştenire cu tine.

Cu alte cuvinte, nici chiar in Vechiul Testament, zecime nu era in exclusivitate a preotilor ci ea era disponibilizata prin porunca lui Dumnezeu pentru ajutorul celor in nevoie cum si a levitilor, care, in contextul Sistemului Ceremonial, erau cu adevarat in nevoie pentru ca ei isi faceau slujba levitica in incinta templului pe care, in timpul serviciului lor, nu aveau voie sa-l paraseasca.
Memorat
din_galilea
Sr. Member

Popularitate -82
Deconectat Deconectat

Vezi Profilul
« Răspunde #22 : 27 Iul 08, 10:25 »

Personal, nu am nimic cu aceea dintre noi care vor sa-si dea banii pastorilor, preotilor, reverentilor si altora ca ei, fiecare face cu banii sai ceea ce doreste. Cred insa ca banii sunt o parte din viata noastra(investim viata in a-i dobandi) si nu ma indoiesc ca asa cum vom da socoteala de viata noastra,  vom da si pentru banii nostri.
Cred deasemenea ca am privit prea superficial ceea ce ni s-a spus de catre mai marii bisericilor in legatura cu "datoria" de la da lor a zecea parte din venitul nostru si nu am cautat indeajuns sa intelegem ce ne spune Biblia in legatura cu acest aspect.

Pe fondul mantuirii prin fapte(chiar daca contestam aceasta realitate), de care suntem inca destul de afectati, am inchis prea usor ochii fata de faptul ca Isus nu a primit niciodata zecimea celor care Il simpatizau si nu a dat o porunca in acest scop. Am inchis ochii la realitatea ca apostolii si prima biserica nu au acceptat practica aceasta a platirii catre biserica a zecimii, ba dimpotriva, exista dovezi certe ca apostolii s-au exprimat impotriva ei ca si impotriva oricarui sistem de platire regulata a celor care "se ocupa" de predicarea Cuvantului(2 Tesaloniceni 3: 6-15 cum si alte referinte).

Cred deasemenea ca aceia care accepta sa primeasca "in numele Domnului" bani pentru predicarea cuvantului, desi sunt sanatosi si pot sa-si castige existenta ca oricare dintre noi, se fac vinovati de inselarea acelora care le ofera acesti bani, asa cum cei a caror pilda spun ca le-o urmeaza(apostolii si Isus) nu au facut. Mai mult decat atat, crd ca in cazul predicatorilor adventisti, in conditiile in care sunt platiti de catre membrii bisericii pentru lucrarea lor de predicare, ei se fac vinovati si de calcarea poruncii a 4-a prin aceea ca in ziua Sabatului, ei fac o lucrare pentru care sunt remunerati ca oricare alt muncitor care munceste in cele 6 zile lucratoare din saptamana.

Ca, cineva nu vrea sa tina cont de aceste realitati, fie ca este vorba despre cei ce dau sau, fie despre cei ce iau banii zecimii, fiecare este liber sa faca asa cum crede. Dar asta nu inseamna ca ceea ce crede este si biblic. Ca si cu oricare alt principiu de vietuire crestina.
Memorat
Pagini: 1 [2]   In sus
  Imprimă  

Schimbă forumul: