Pagini: 1 [2]   In jos
  Imprimă  
Autor Subiect: in ce an ne aflam??  (Citit de 3145 ori)
0 Utilizatori şi 1 Vizitator pe acest subiect.
Claudia
Rugăciune
Sr. Member
*

Popularitate 7
Deconectat Deconectat

Gen: Femeie
Vârsta: 14
Locaţia: Petrila

Vezi Profilul
R
« Răspunde #20 : 06 Iun 07, 19:52 »

enrique......poate ca gresesc.....uite ca chiar mi-ai facut o provocare.....o sa incerc sa numar toti anii din Biblie...(cu  ocazia asta mai citesc amanuntit Biblia)ms:-*
Memorat

Iubirea ! Este aripa daruita de Dumnezeu sufletului pentru a urca la El.
enrique_er
Global Moderator
Hero Member

Popularitate 78
Deconectat Deconectat

Gen: Bărbat
Vârsta: 21
Locaţia: Timişoara

Intotdeauna sa fim ca niste copii!

Vezi Profilul
R
« Răspunde #21 : 06 Iun 07, 20:18 »

Eu m-am "impiedicat" putin la Iosua. Dupa moartea lui Moise nush exact cum sa o iau. Despre Iosua nu se spune mai nimic, iar despre Caleb putin... . O sa mai caut. Sper sa trec si peste piedica asta Big Grin
Memorat

Daca ti se intampla ceva rau, gandeste-te la tot ce nu ti s-a intamplat, putea fi si mai rau!
Claudia
Rugăciune
Sr. Member
*

Popularitate 7
Deconectat Deconectat

Vezi Profilul
R
« Răspunde #22 : 07 Iun 07, 10:13 »

da...si eu tot acolo....am mai intrebat pe multi dar nu am primit un raspuns;) ..........oricum...nu e nimic imposibil(eu o sa mai caut in alte carti sa vad daca aflu ceva de moise adica anii)
Memorat

enrique_er
Global Moderator
Hero Member

Popularitate 78
Deconectat Deconectat

Vezi Profilul
R
« Răspunde #23 : 07 Iun 07, 16:09 »

(eu o sa mai caut in alte carti sa vad daca aflu ceva de moise adica anii)

Dar ce nu stii despre el?

Eu am trecut cu bine de Moise..., pe mine ma "impidica" Iosua si Caleb.

Despre Caleb sunt detalii despre viata lui (se spune cati ani a avut cand a iscodit tara si cati ani avea cand a primit partea lui de mostenire din partea lui Iosua, la impartirea Cananului) dar INCA nu stiu la ce varsta a murit..., asta imi da totul peste cap. Sad

Despre Iosua nu am nici un detaliu despre viata lui, insa se specifica anul mortii. Iarasi nu ma ajuta cu nimic.

Ce nu gasesc la ceva, gasesc la altul, se completeaza unul pe altu. Si totusi nu ma ajuta la nimic! Big Grin

Dar din fericire, raman pe pozitie datorita faptului ca inca nu am citit toata biblia, deci sanse sa aflu alte idei, sunt! Smile
Memorat

Daca ti se intampla ceva rau, gandeste-te la tot ce nu ti s-a intamplat, putea fi si mai rau!
Claudia
Rugăciune
Sr. Member
*

Popularitate 7
Deconectat Deconectat

Vezi Profilul
R
« Răspunde #24 : 07 Iun 07, 18:28 »

scz enrique.....am vrut sa scriu iosua nu moise(k de moise stiu....nu stiu de ce am zis moise:D)eu caut in continuare......sa ai succes la cautat:)
Memorat

enrique_er
Global Moderator
Hero Member

Popularitate 78
Deconectat Deconectat

Vezi Profilul
R
« Răspunde #25 : 16 Aug 07, 23:48 »

Eu m-am "impiedicat" putin la Iosua. Dupa moartea lui Moise nush exact cum sa o iau. Despre Iosua nu se spune mai nimic, iar despre Caleb putin... . O sa mai caut. Sper sa trec si peste piedica asta Big Grin

Am trecut si de acest obstacol... si m-i s-a deschis o alta portita..., adica am reusit sa merg mai departe cu anii. Un singur detaliu mai imi trebuie... ca sa aflu... acea exactitate de plus/minus 5 ani de care vb mai sus Claudia.

Daca stie careva cu exactitate... si demonstreaza biblic cati ani au trecut de la Zidirea Templului (de catre Solomon...) pana la darea legii de rezidire a Ierusalimului, as fi foarte fericit!
Memorat

brunoy
Jr. Member
**

Popularitate 1
Deconectat Deconectat

Vezi Profilul
R
« Răspunde #26 : 31 Aug 07, 11:44 »

http://www.biblestudy.org/beginner/timelineot.html
poate ajuta cu ceva!!  :Smile
Memorat
din_galilea
Sr. Member

Popularitate -82
Deconectat Deconectat

Vezi Profilul
R
« Răspunde #27 : 02 Dec 07, 00:03 »

De aflat cred k se poate afla....dar cum am zis e cam complicat...Stim ca pana la nasterea Domnului Hristos sunt 2007(+ sau - 4 ani- nu ma intrebati de ce ca nu mai stiu) iar de la crearea omului pana la Domnul Hristos avem genealogia scrisa la inceputul Evangeliei dupa Matei, si stim ca de la Avraam la Hristos sunt 42 de neamuri...Din pacate nu avem descris exact ca in Geneza cati ani a trait fiecare...Nu stiu, din puctul meu de vedere nu cred k se poate face o determinare exacta...poate doar una aproximativa...
...deci se poate afla sau nu se poate afla...hai decide-te!
Memorat
din_galilea
Sr. Member

Popularitate -82
Deconectat Deconectat

Vezi Profilul
R
« Răspunde #28 : 02 Dec 07, 00:16 »

Sad...si cam care ar fi folosul acestei realizari,presupunad ca chiar va fi o realizare,desi cu ea si-au batut capul si altii multi mai informati si tot nu i-au dat de rost(???)
Dar daca tot va stoarceti mintea cu problema aceasta ar trebui sa luati in calcul si urmatorul aspect:
Vechiul Testament se presupune a fi durat timp de 4000 de ani.El a inceput odata cu iesirea din Eden si s-a incheiat la cruce(si nu asa cum gresit s-a crezut si se mai crede ca s-ar fi incheiat la nasterea Domnului Hristos(exista si motive mai pamantesti ca sa se creada aceasta inadvertenta!),atunci cand sistemul ceremonial vechitestamentar s-a incheiat.
Incepand la de la cruce,Noul testament se presupune a dura 2000 de ani,pentru ca in a saptea mie de ani,pamantul sa ramana pustiu pentru a-si serba sabatele nerespectate de omenirea care l-a populat.
Aceasta in linii generale.In amanunt,eu nu cred ca se poate afla cu exactitate anul in care suntem de la iesirea din Eden si nici nu ar fi de nici-un folos spiritual...ar fi doar o curiozitate specific umana,fara implicatii religioase. :Smile
Memorat
enrique_er
Global Moderator
Hero Member

Popularitate 78
Deconectat Deconectat

Vezi Profilul
R
« Răspunde #29 : 02 Dec 07, 01:11 »

Incepand la de la cruce,Noul testament se presupune a dura 2000 de ani,pentru ca in a saptea mie de ani,pamantul sa ramana pustiu pentru a-si serba sabatele nerespectate de omenirea care l-a populat.

Ai adus in discutie o ideea pe care o cred eu destul de importanta! Si pe care ma bazez in cercetarile mele!
Nu are o importanta, dar nici nefolositor nu este! Poate pentru unii ar putea fi acea speranta ca Domnul nu mai are mult sa vina!

Nu imi pierd noptiile si sanatatea incercand sa descopar cu orice pret anul in care ne aflam. Sincer, cercetariile mele au inceput de cel putin 2-3 ani si crede-ma, cred ca in tot acest timp, in total, am citit in total poate doar 4-5 luni la rand! Am facut pauze mari si chiar am lasat-o balta de multe ori, pentru ca eram si eu descurajat sau nu simteam intotdeauna o importanta sau o necesitate. Dar cu timpul imi tot aparea "apetitul" de a mai descoperii cate putin cate putin si asa am ajuns sa fiu in stadiul de "punct culminat"!

Sincer nici eu nu vad o prea mare importanta, cu toate ca poate fi (dupa parerea mea), si crede-ma, chiar daca voi descoperii, nu voi spune nimanui pana ce nu ma voi consulta cu cineva specializat sau alte persoane pentru a cerceta impreuna daca chiar asa este.

Trebuie sa recunosc ca sunt pe aproape de a descoperii. O mica perioada de timp din biblie mai trebuie sa o descifrez, si astfel voi afla, nu exact cu o precizie de 100% insa cu erori poate destul de mici!

In fine, nu am deschis acest topic pentru a discuta daca e necesar sau nu, daca e important sau nu, ci doar din simplul fapt ca sunt curios si am acest "hobby" (sau dorinta) de a descoperii (daca e cu putinta) in ce an ne aflam. Si in acelasi timp, prin intermediul acestui topic am incercat sa cer ajutor celor care poate stiu cate ceva si sunt interesati sa descopere, pentru a ma ajuta in cercetariile mele, dar nu-ti fa griji, nici aici nu am putut gasi ajutor. Pana la urma, tot bilbia e cea care imi da raspunsurile la nedumeririle mele! Smile

Memorat

enrique_er
Global Moderator
Hero Member

Popularitate 78
Deconectat Deconectat

Vezi Profilul
R
« Răspunde #30 : 02 Dec 07, 02:08 »

Nu as vrea sa par insistent, si poate ca in privinta aceasta m-am mai repetat mai sus, insa, totusi eu am credinta ca BIBLIA este atat de perfecta, incat nu-i lipseste NIMIC. Si cand ma refer la nimic, ma pot referii si la date precise despre momentul final al acestui pamant!
     Poate ca pentru unii sa afle anul in care ne aflam, este doar o pura dorinta si curiozitate, insa eu cred ca totusi, acest lucru este mai important decat am vrea sa credem.

Si cum a pomenit din_galillea mai sus, eu chiar cred in acea MIE de ani in care pamantul va fi pustiu si se va odihni, in adevaratul sens al cuvantului! Si daca e sa o luam asa, noi, cu siguranta ne afla in pragul dintre a sasea mii si a saptea mie de ani in care pamantul se pregateste sa se curete de tot raul.

Si un singur lucru ma mai macina, daca totusi nu este atat de important sa aflam anul in care suntem, de ce totusi nu stim si nu putem afla, INCA?
     Daca nu are o semnificatie prea importanta anul in care ne aflam, de ce nimeni nu a aflat pana acum raspunsul? De ce nimeni nu a putut ajunge la un raspuns asupra acestei probleme? Oare chiar atat de neinsemnat poate fi acest lucru?

Insa un lucru este cert, nimeni nu stie, si totusi biblia ne spune acest lucru, ca se poate afla! De ce nu s-a aflat inca? Poate pentru ca versetul din Daniel 12:4 inca spune multe!
     Si daca citim cu atentie, pana si acest verset ne spune care este solutia pentru a gasi raspuns la intrebarile noastre: "Atunci multi o VOR CITI, si cunostinta va creste!" De fapt, totul sta in Biblie. Nu trebuie decat sa fie citita pentru a fi inteleasa!

Atat vreau sa mai spun, cu siguranta, si inainte de a afla anul in care ne aflam, si dupa ce se va afla anul in care ne aflam, un singur lucru e cert, Dumnezeu chiar isi pregateste Cetatea si alaiul Ceresc pentru a veni sa ne i-a la El! Si un singur lucru e cert, DUMNEZEU VINE, Chiar vine si acest lucru nu-l va mai repeta nici o alta generatie! Noi suntem ultimii care vom striga: "Domnul vine in curand!"
Memorat

enrique_er
Global Moderator
Hero Member

Popularitate 78
Deconectat Deconectat

Vezi Profilul
R
« Răspunde #31 : 17 Dec 07, 23:54 »

Mda...,   ??? Dupa datele si teoriile bisericii adventiste, (si dupa interpretarea profetiilor din Daniel si Apocalipsa), noi am trecut cu mult anul 6000, ba mai mult am trecut cu mult anul 6150!  :-X
Memorat

debusolat
Nou venit
*

Popularitate 1
Deconectat Deconectat

Vezi Profilul
R
« Răspunde #32 : 21 Dec 07, 23:34 »

22 December 2007 corresponds to 13 Tevet, 5768
Shabbat Vayechi

am gasit pe net la http://www.hebrewcalendar.net/htdocs/main.en.html
Memorat
enrique_er
Global Moderator
Hero Member

Popularitate 78
Deconectat Deconectat

Vezi Profilul
R
« Răspunde #33 : 22 Dec 07, 22:42 »

Si sti de ce ei sunt in 5768?

Poate fi din doua motive...:

1. Neaga sau trec peste acea profetie care se refera la Isus Hristos..., de 490 de ani! (Daniel 9:25)

2. Ei percep diferit sensul profetiei din Daniel 9:25

3700 de ani (+/- cativa ani) au trecut de la Adam pana la Darea poruncii de rezidire a Ierusalimului.
                 +
                49 de ani de la Darea poruncii de rezidire a Ierusalimului pana la Mesia, unsul! (Daniel 9:25)
                 +
               2007 de ani de la Isus pana azi
Memorat

enrique_er
Global Moderator
Hero Member

Popularitate 78
Deconectat Deconectat

Vezi Profilul
« Răspunde #34 : 05 Mar 08, 17:19 »

Dupa calcule Biblice si dupa calculele bisericii Adventiste, anul 6000 s-a implinit in exact 1844!

De aceea au crezut pionerii nostri ca atunci va venii Isus, pentru ca se sfarsisera cei 6000 de ani (cele 6 zile ale Lui Dumnezeu) si din 1844 noi am intrat in mileniul Sabatic sau in ziua Sabatului!
Memorat

Claudia
Rugăciune
Sr. Member
*

Popularitate 7
Deconectat Deconectat

Vezi Profilul
« Răspunde #35 : 26 Mai 08, 14:29 »

ceea ce inseamna k noi,biblic,am fi in anul 6164.
Memorat

enrique_er
Global Moderator
Hero Member

Popularitate 78
Deconectat Deconectat

Vezi Profilul
« Răspunde #36 : 07 Iul 08, 10:11 »

22 December 2007 corresponds to 13 Tevet, 5768
Shabbat Vayechi

am gasit pe net la http://www.hebrewcalendar.net/htdocs/main.en.html

Vrea totusi cineva sa ma ajute sa inteleg de ce evrei sunt in acest an? (5769 evreiesc = 2008 Gregorian)

Peste ce au trecut ei, sau ce au omis sau au vrut sa omita in calcularea anilor? Ce am adaugat noi in numararea anilor iar ei nu?

Am inteles ca acest numar este calculat adunand varstele oamenilor din Tora de la creatie incoace. Daca este asa, peste ce oameni au trecut, numele carora nu este trecut in Tora sau ce lipseste??

Astept orice sugestie sau ajutor!  Smile
Memorat

din_galilea
Sr. Member

Popularitate -82
Deconectat Deconectat

Vezi Profilul
« Răspunde #37 : 27 Iul 08, 11:16 »

Revin la ce am mai comentat mai sus: nu cred ca vei reusi sa afli din Biblie anul exact de la iesirea din Eden in care ne gasim. daca Dumnezeu ar fi apreciat ca acest fapt este necesar pentru noi, ne-ar fi facut cunoscut acest amanunt asa cum in istorie a facut-o ori de cate ori a fost util pentru oameni. Amintestezi ca ziua venirii Fiului Omului nu o stiu nici ingerii, nici Fiul ci numai Tatal.
Daca tii cont ca toate profetiile escatologice au fost prezentate in V.Testament intelegi ca Isus ar fi trebuit sa le cunoasca. In acest caz, nu ar mai fi spus ca nimeni nu stie cand va fi sfarsitul, in afara de Tatal. Asadar, oricat te vei zbate, nu vei ajunge decat la rezultatul la care si Isus a ajuns: "Nimeni nu stie in afara de Tatal!"
Memorat
enrique_er
Global Moderator
Hero Member

Popularitate 78
Deconectat Deconectat

Vezi Profilul
« Răspunde #38 : 27 Iul 08, 13:10 »

Nu caut ziua, nici ceasul, nici ora... ci miezul noptii! Smile
Memorat

enrique_er
Global Moderator
Hero Member

Popularitate 78
Deconectat Deconectat

Vezi Profilul
« Răspunde #39 : 21 Aug 08, 23:13 »

Revin la ce am mai comentat mai sus: nu cred ca vei reusi sa afli din Biblie anul exact de la iesirea din Eden in care ne gasim. daca Dumnezeu ar fi apreciat ca acest fapt este necesar pentru noi, ne-ar fi facut cunoscut acest amanunt asa cum in istorie a facut-o ori de cate ori a fost util pentru oameni. Amintestezi ca ziua venirii Fiului Omului nu o stiu nici ingerii, nici Fiul ci numai Tatal.
Daca tii cont ca toate profetiile escatologice au fost prezentate in V.Testament intelegi ca Isus ar fi trebuit sa le cunoasca. In acest caz, nu ar mai fi spus ca nimeni nu stie cand va fi sfarsitul, in afara de Tatal. Asadar, oricat te vei zbate, nu vei ajunge decat la rezultatul la care si Isus a ajuns: "Nimeni nu stie in afara de Tatal!"

Si inca ceva la ceea ce ai spus! Asa este, nimeni nu stia!
Acum si Isus stie, iar in cazul ingerilor nu ma exprim, pentru ca nu stiu! In plus, nu uita, si noi vom afla, dar la momentul potrivit!
Isus a precizat si a facut aluzie la faptul ca NIMIC din CEA CE ARE SA SE INTAMPLE nu se intampla fara ca omul sa nu fie avertizat dinainte!
Si pentru acest lucru, iti dau doua referinte Biblice:

1. "Nu, Domnul Dumnezeu nu face nimic fara sa-Si descopere taina Sa slujitorilor Sai prooroci." Amos 3:7
2. "La miezul noptii, s-a auzit o strigare: "Iata mirele, iesiti-i in intampinare!" Matei 25:6

"La miezul noptii!" Suntem deja in ceruri? Suntem deja dupa sfarsitul luptei si la incheierea luptei pe pamant? Cine a strigat? Si in plus, nu uita de acel timp destul de indelungat in care fecioarele merg sa cumpere cele necesare pentru candele!

Va fi o strigare, la sfarsit (asa cum si Ellen White face aluzie, ca cei alesi vor afla ceasul venirii Lui) si copii Lui vor afla acest moment! Acum ramane de vazut, aceasta strigare va fi dupa sau inainte de inchiderea harului!? Din cate cred eu insa, va fi DUPA!

Totusi, nu va mai bagati bete in roata si nu mai stresati lumea cu idei precum, "Nu trebuie" "Nu e bine" sau "Nu are rost!". De aflat se poate afla o data exacta a anilor care au trecut de la creatiune, insa trebuie intelepciune si calauzire Divina.
Asa cum cartile Apocalipsa si Daniel "au fost pecetluite" pana la "vremea sfarsitului" poate ca si asa anumite lucruri au fost pecetluite pentru vremea sfarsitului!

Traim ultimele momente ale acestui pamant, toate tainele legate de sfarsit incep sa fie dezvaluite!
Fiti intelepti, priviti lucrurile prin El si faceti totul calauziti de Duhul! Si astfel, El va v-a purta de griji!
Memorat

Pagini: 1 [2]   In sus
  Imprimă  

Schimbă forumul: